Brunch: το τέλειο από… σπίτι!

Brunch: αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1895 στο περιοδικό «Hunter’s Weekly» και σημαίνει το γεύμα ανάμεσα στο γρήγορο πρωινό και το μεσημεριανό τραπέζι. Το brunch «άνθισε» στην Αμερική, όπου τη δεκαετία του 60, η ανώτερη κοινωνική τάξη αντικατέστησε τα κυριακάτικα παραδοσιακά τραπέζια εμπλουτίζοντας και τροποποιώντας το brunch με μοναδικές γευστικές επιλογές. Σήμερα το brunch αποτελεί πλέον και για τους Έλληνες, ευκαιρία για κυριακάτικες συναντήσεις στο σπίτι για να γιορτάσουμε μία ειδική περίσταση ή απλά για να συναντηθούμε με φίλους.

Η δημιουργία του «brunch menu» εναπόκειται στη φαντασία και τις γευστικές προτιμήσεις του οικοδεσπότη.  Ωστόσο, μερικά ασφαλή βήματα για ένα πετυχημένο brunch είναι τα εξής:

  • Φρέσκος ζεστός καφές και ποικιλίες τσαγιού: επιλέξτε να σερβίρετε τον καφέ σε εμαγιέ κούπεςκαι το τσάι απευθείας από την τσαγιέρα.
  • Τα αβγά είναι άτυπος κανόνας των brunch. Αβγά μπένεντικτ, μπρουσκέτες με αβγά ποσέ, ομελέτα με αβοκάντο και γεμιστά αβγά. Επιλέξτε να τα σερβίρετε σε ένα εμαγιέ σκεύος.
  • Μία εναλλακτική, αλλά χορταστική επιλογή αποτελούν οι πίτες. Χορτόπιτες, quiche με ζαμπόν και γραβιέρα. Ψήστε και σερβίρετε την πίτα σας απευθείας σε ένα εμαγιέ ταψί.
  • Κέικ και muffins: Κέικ μήλου, κέικ σοκολάτας, muffins καρότου, muffins με ζαμπόν και γραβιέρα, η ποικιλία είναι μεγάλη και μπορεί να καλύψει κάθε γευστική απαίτηση. Επιλέξτε την φόρμα που ταιριάζει στις προτιμήσεις και την κουζίνα σας.
  • Λουκουμάδες: η κλασσική, διαχρονική επιλογή για κάθε τραπέζι και κάθε ηλικία, που μπορεί και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε εποχής. Ιδανική για τους λουκουμάδες σας είναι η μηχανή της IBILI.

Καλή επιτυχία!