Εμαγιέ σκεύη: τι είναι και πώς τα χρησιμοποιούμε;

Η εμαγιέ επίστρωση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να προστατεύσει τις μεταλλικές επιφάνειες από τη διάβρωση ενάντια σε υγρά, στερεά ή αέρια συστατικά. Συνεπώς, προσφέρει τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής.

Για το μαγείρεμα: 

  • Επιλέγουμε την εστία με την κατάλληλη διάμετρος για το σκεύος.
  • Το σκεύος θα πρέπει να είναι επαλειμμένο με κάποιο έλαιο.
  • Τοποθετούμε το φαγητό όταν αρχίσει να δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του ελαίου μέσα στο σκεύος.

Plus:

  • Η χρήση εμαγιέ σκευών για το μαγείρεμα, λόγω της υψηλής αγωγιμότητάς τους, βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας!
  • Το εξωτερικό σμάλτο εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
  • Εύκολο καθάρισμα: συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι ώστε να διατηρηθούν ζωντανά τα χρώματα του σκεύους. Παρ’ όλα αυτά, τα εμαγιέ σκεύη είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων!

Συμβουλές:

  • Σε περίπτωση που το φαγητό κολλήσει ή καεί, χρησιμοποιούμε λίγο βραστό νερό και υγρό απορρυπαντικό και τρίβουμε με την απαλή πλευρά ενός σφουγγαριού.
  • Για πλύσιμο στο πλυντήριο απομακρύνουμε πρώτα όλα τα υπολείμματα φαγητού από το σκεύος. Προτιμήστε το απαλό πρόγραμμα καθαρισμού ποτηριών.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε λάθος προϊόντα καθαρισμού και εμφανιστούν γρατζουνιές πάνω στο σκεύος, μην ανησυχείτε, μπορεί να χαθεί η αρχική λάμψη των χρωμάτων του σκεύους αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε άφοβα!   
  • Μαύρα σημάδια από μέταλλο που γίνονται συχνά από την  τριβή με μαχαιροπήρουνα από ανοξείδωτο χάλυβα,  μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με ήπια κρέμα καθαρισμού.
  • Αποθηκεύουμε τα σκεύη προστατεύοντάς τα το ένα από το άλλο, αφού πρώτα έχουν στεγνώσει καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *