Ποτήρια Κοκτέιλ και 5+1 Συνταγές Κοκτέιλ για να εντυπωσιάσετε!

Καλοκαιράκι, ώρα για κοκτειλάκι και, καθώς το δώρο του διαγωνισμού Ιουλίου ήταν ένα σετ με αξεσουάρ κοκτέιλ, είπαμε να σας δώσουμε και μερικές συνταγές και tips, για δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλ για εσάς και την παρέα σας!

Παρακάτω θα βρείτε 5+1 συνταγές και προτάσεις σερβιρίσματος για διάσημα καλοκαιρινά κοκτέιλ, καθώς και πληροφορίες για την ιστορία που κρύβεται πίσω από την κάθε συνταγή.

Απολαύστε!

Ginger Margarita

  • Η ιστορία…

Σύμφωνα με τον ειδικό στα κοκτέιλ Ντέιβιντ Γουόντριχ, η Μαργαρίτα είναι ένα Αμερικανό-μεξικάνικο κοκτέιλ, ένα remake του ισπανικού Daisy όπου αντί για μπράντι χρησιμοποιήθηκε τεκίλα. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, όπου οι πολίτες διένυαν τα σύνορα του Μεξικό για να εξασφαλίσουν αλκοόλ, στην προκειμένη περίπτωση τεκίλα.

Σήμερα, η Μαργαρίτα είναι το πλέον διάσημο και νούμερο ένα σε πωλήσεις κοκτέιλ ανά την υφήλιο και ιδανικά, σερβίρεται σε χαμηλό ποτήρι γαρνιρισμένο με αλάτι γύρω από το χείλος του.

Ποτήρια ουίσκι σετ 6 τμχ 315 cc.
Βρείτε τα εδώ.
Ποτήρια ουίσκι σετ 6 τμχ Tempo 280 cc.
Βρείτε τα εδώ.
  • Η συνταγή…

Υλικά (για 1 ποτήρι)

30ml τεκίλα Reposado (με ανοιχτό χρυσό τόνο, ωριμασμένη από 2-12 μήνες)

50ml σιρόπι τζίντζερ*

12½ml λικέρ Cointreau

αλάτι τζίντζερ (1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ + 3 κουτ. σούπας αλάτι)

1 φετούλα λάιμ για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι τζίντζερ

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι μέλι

5 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο (ή παραπάνω αν το θέλετε πιο δυνατό)

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι τζίντζερ: Βράζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και το τριμμένο τζίντζερ για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε το σιρόπι τζίντζερ και μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο.
  2. Για το κοκτέιλ: Βρέχετε το στόμιο ενός χαμηλού ποτηριού με λίγο νερό και το περνάτε με το αλάτι τζίντζερ να κολλήσει.
  3. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτετε πάγο και χτυπάτε δυνατά. Στραγγίζετε το κοκτέιλ στο ποτήρι που έχετε ετοιμάσει και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Bloody margarita

  • Εναλλακτικά, αντί για τζίντζερ μπορείτε να προσθέσετε στην συνταγή Μαργαρίτα χυμό σαγκουίνι που κρύβει μέσα του- και μια γενναία δόση από τεκίλα και αποτελεί τον καλύτερο σύντροφο σε μια βραδινή έξοδο.
Ποτήρια ουίσκι σετ 6 τμχ 405 cc.
Βρείτε τα εδώ.
Ποτήρια ουίσκι σετ 6 τμχ Bee 260 cc.
Βρείτε τα εδώ.
  • Η συνταγή…

Υλικά

50ml τεκίλα

15ml Grand Marnier

20ml χυμό από σαγκουίνι

10ml χυμό λάιμ

μια χούφτα θρυμματισμένο πάγο

λίγο άνηθο για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Χτυπήστε στο σέικερ το θρυμματισμένο πάγο με την τεκίλα, το Grand Marnier, το χυμό από σαγκουίνι και το χυμό λάιμ.
  2. Στραγγίξτε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι με παγάκια και γαρνίρετε με λίγο άνηθο.

Bellini με σέλερι και wasabi

  • Η ιστορία…

Το bellini δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930 στην Βενετία της Ιταλίας, από έναν μπαρμαν που εμπνεύστηκε από έναν πίνακα ζωγραφικής του Giovanni Bellini, ο οποίος χρησιμοποίησε στο εν λόγω έργο το ροζ χρώμα που χαρακτηρίζει και το κοκτέιλ.

Μπορεί η κλασική συνταγή να ζητά πολτό ροδάκινου αλλά και αυτή η εκδοχή με σέλερι και wasabi θα σας ενθουσιάσει. Ιδανικά, σερβίρεται σε ψηλό κολωνάτο ποτήρι με άνοιγμα στο τέλος, ώστε να αναδύονται τα αρώματα των φρούτων.

Ποτήρια νερού σετ 6 τμχ 395 cc.
Βρείτε τα εδώ.
Ποτήρια νερού σετ 6 τμχ Lyonnais 230 cc.
Βρείτε τα εδώ.
  • Η συνταγή…

Υλικά

(για 1 ποτήρι)

50ml μίγμα σέλερι

75ml λευκό αφρώδες κρασί

Για το μίγμα σέλερι (δόση για 5 κοκτέιλ)

140ml χυμό σέλερι

15ml χυμό αγγουριού

75ml χυμό μήλου

20ml σιρόπι ζάχαρης

5-10γρ. πάστα wasabi

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζετε το μίγμα σέλερι: Λιώνετε σέλερι, ιδανικά σε αποχυμωτή, και παίρνετε 140ml από το χυμό τους. Ξεφλουδίζετε και μισό αγγούρι και παίρνετε 15ml από τον χυμό του με τον ίδιο τρόπο.
  2. Σε ένα σέικερ χτυπάτε τους χυμούς από σέλερι και αγγούρι μαζί με το χυμό μήλου, το σιρόπι ζάχαρης και την πάστα wasabi (περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με τα γούστα σας). Περνάτε το μίγμα από τουλπάνι ή πολύ ψιλό σουρωτήρι.
  3. Ρίχνετε το κοκτέιλ σε ψηλό ποτήρι σαμπάνιας, απογεμίζετε με το αφρώδες κρασί και ανακατεύετε απαλά με αναδευτήρι.

Mojito με ανανά και φασκόμηλο

  • Η ιστορία…

Το 1586, τα πλοία του Drake καθώς έπλευσαν προς την Αβάνα, εκδηλώθηκε επιδημία δυσεντερίας και σκορβούτου στο πλήρωμα του. Οι ντόπιοι, γνωρίζοντας γιατροσόφια για τέτοιου είδους ασθένειες, μετέβησαν στην ξηρά στην Κούβα και επέστρεψαν με τα απαραίτητα συστατικά για το φάρμακο. Τα συστατικά ήταν αγουαρδιέντε, lime, χυμός ζαχαροκάλαμου και μέντα. Παρότι τότε το σκεύασμα αυτό δεν ονομάστηκε mojito, ήταν ο αρχικός συνδυασμός για την μετέπειτα παρασκευή του κοκτέιλ.

Εναλλακιτκά, σας προτείνουμε να αντικαταστήσετε το lime με ανανά και την μέντα με φασκόμηλο. Σερβίρετε σε μεγάλο σωλήνα για μέγιστη απόλαυση!

Τάπερ με καπάκι σετ 3 τμχ 520 cc.
Βρείτε τα εδώ.
Ποτήρια νερού σετ 6 τμχ 510 cc.
Βρείτε τα εδώ.
  • Η συνταγή…

Υλικά

1 ανανά φρέσκο, ώριμο

λίγο χυμό ανανά

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

40ml ρούμι λευκό

6-8 φυλλαράκια φασκόμηλο

1 κουτ. γλυκού σιρόπι ζάχαρης*

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβετε τον ανανά και φυλάτε 1-2 κομμάτια για τη διακόσμηση. Χτυπάτε τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά στο μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό ανανά και τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνετε σε ψηλό ποτήρι τα φυλλαράκια φασκόμηλο, το σιρόπι ζάχαρης, το μισό ρούμι και 35ml από τον πουρέ του ανανά. Αναμιγνύετε τα υλικά με ένα κουτάλι, προσθέτετε θρυμματισμένο πάγο μέχρι επάνω και ανακατεύετε ξανά.
  3. Τέλος, περιχύνετε με άλλα 20ml ρούμι, αναμιγνύετε και γαρνίρετε με τα κομμάτια του ανανά.

Καλοκαιρινό κοκτέιλ με καρπούζι και βασιλικό

  • Αυτό το κοκτέιλ υπόσχεται να φέρει το καλοκαίρι στο ποτήρι σας! Ιδανικό για πάρτυ γεννεθλίων, καθώς δεν περιέχει αλκοόλ, σερβίρεται σε μεγάλα ποτήρια-φούσκες για περισσότερη απόλαυση.
Ποτήρια κοκτέιλ σετ 6 τμχ 460 cc.
Βρείτε τα εδώ.
Ποτήρια νερού σετ 6 τμχ Perigord 460 cc.
Βρείτε τα εδώ.
  • Η συνταγή…

 Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάστε 4 φλ. καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια και 6 φύλλα βασιλικού. Με ένα πιρούνι, πιέστε το καρπούζι μέχρι να βγάλει το χυμό του. Εναλλακτικά, μπορείτε να χτυπήσετε το καρπούζι σε ένα μπλέντερ. Ρίξτε στο χυμό λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες λευκό ξίδι και αδειάστε το μείγμα σε μια κανάτα με πάγο. Σε αυτήν προσθέστε λίγο παγωμένο νερό και σερβίρετε.

*tips…

Για να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, προτιμήστε να σερβίρετε τα κοκτέιλ σας βάζα ή κανατάκια γυάλινα, με χρωματιστά καλαμάκια και ομπρελίτσες!

Καραφάκια σετ 2 τμχ 340 cc.
Βρείτε τα εδώ.
Βάζα σετ 3 τμχ 370 cc .
Βρείτε τα εδώ.

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *