Τηγάνια επαγγελματικά

Είναι γνωστό ότι τα καλά εργαλεία κάνουν το καλό μάστορα. Επίσης είναι γνωστό ότι οι απαιτήσεις μιας επαγγελματικής κουζίνας είναι τεράστιες . Ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός του μάγειρα και σύμμαχος του μπορούν να γίνουν τα επαγγελματικά τηγάνια της ibili.

Τηγάνια επαγγελματικά I-CHEF ρηχά

Επαγγελματικό τηγάνι κεραμικό ή επαγγελματικό τηγάνι teflon ;

Είναι γνωστό ότι κανένας επαγγελματίας μάγειρας δεν προτιμάει τα τηγάνια με κεραμική επίστρωση. Τα τελευταία χρόνια η χρήση αυτών των τηγανιών έχει αυξηθεί, ωστόσο προτείνονται μονάχα για οικιακή χρήση. Το ιδανικό επαγγελματικό τηγάνι είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει την γνωστή και δοκιμασμένη εδώ και χρόνια, επίστρωση teflon.

Τηγάνια επαγγελματικά I-CHEF βαθιά.

Μαντεμένιο επαγγελματικό τηγάνι ;

Το μαντέμι είναι ένα υλικό που τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στις κουζίνες όμως έχει δύο μεγάλα μειονεκτήματα. Το ένα είναι το μεγάλο βάρος του, δηλαδή ένα μαντεμένιο τηγάνι ζυγίζει πολύ παραπάνω από ένα επαγγελματικό τηγάνι αλουμινίου. Είναι δύσκολο για έναν μάγειρα που είναι δέκα ώρες πάνω από το μάτι της κουζίνας να χειρίζεται ένα τόσο βαρύ υλικό. Το άλλο μεγάλο μειονέκτημα του μαντεμένιου τηγανιού είναι τα λίπη που αφαιρούνται πολύ δύσκολα , δηλαδή ο λαντζιέρης μπορεί να χρειαστεί διπλό και τριπλό κόπο και χρόνο για να το καθαρίσει από ότι θα χρειαζόταν για ένα επαγγελματικό τηγάνι αλουμινίου.

Βασικές συμβουλές για την χρήση επαγγελματικού τηγανιού:

1. Αφήστε το τηγάνι να ζεσταθεί καλά πριν ξεκινήσετε και ποτέ να μην φοβάστε τις υψηλές θερμοκρασίες.

2. Πριν ξεκινήσετε το τηγάνισμα το λάδι , το βούτυρο ή το μαγειρικό λίπος θα πρέπει να έχουν και αυτά ζεσταθεί καλά.

3. Φροντίστε όταν θα βάλετε το τηγάνι στην φωτιά να είναι απόλυτα στεγνό, να μην έχει μείνει καθόλου νερό ή υγρασία από το πλύσιμο.

4. Μην μπουκώνετε το τηγάνι με πολύ φαγητό, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνει θερμοκρασία το τηγάνι σας αντί να ζεσταθεί το φαγητό σας.

5. Χρησιμοποιείτε το τηγάνι μονάχα σε μία εστία. Δηλαδή ένα τηγάνι που θα μπει στο γκάζι μετά απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικό μάτι ή σε επαγωγική εστία.

6. Κάθε τηγάνι είναι ξεχωριστό από το άλλο, όποτε για δική σας διευκόλυνση δώστε λίγο χρόνο στο νέο σας σκεύος και κάντε μαζί του μερικά μαγειρικά πειράματα. Εάν μια συγκεκριμένη μάρκα τηγανιού σας έχει βολέψει δεν υπάρχει λόγος να κάνετε αλλαγές γιατί θα πρέπει να ξαναπεράσετε το στάδιο της προσαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *