Μαχαίρι κρέατος

Αγαπητοί φίλοι του sikato.gr αυτό το άρθρο είναι το πρώτο μιας σειράς άρθρων που θα εξηγούν αναλυτικά το κάθε κομμάτι μιας ολοκληρωμένης σειράς μαχαιροπήρουνα. Θα ξεκινήσουμε με το ανοξείδωτο μαχαίρι κρέατος και ελπίζουμε το άρθρο να ικανοποιήσει τόσο τους επαγγελματίες του σέρβις όσο και τους ερασιτέχνες.

Τι είναι το μαχαίρι κρέατος ;

Το μαχαίρι κρέατος είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να μας διευκολύνει να κόβουμε τις σκληρές ίνες του ψημένου κρέατος και για να επιτευχθεί αυτό γίνεται μια ειδική επεξεργασία που δημιουργεί τα γνωστά σε όλους μας “δοντάκια”.

Από τι είναι κατασκευασμένο το μαχαίρι κρέατος ;

Οι πλειοψηφία των μαχαιριών κρέατος που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι 420. Ο συγκεκριμένος τύπος ατσαλιού είναι γνωστός για την αντοχή και την σκληρότητα του και μπορεί με την κατάλληλη επεξεργασία να προσφέρει άριστο γυάλισμα σε ένα προϊόν. Το ανοξείδωτο ατσάλι 420 είναι κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων καθώς είναι ανθεκτικό στην διάβρωση από νερό, βενζίνη , μαζούτ , οξέα, αέρα και αλκάλια. Εκτός από την κατασκευή μαχαιριών αυτός ο τύπος ατσαλιού χρησιμοποιείται και για την κατασκευή χειρουργικών εργαλείων καθώς και σπαθιών.

Η κατασκευή του μαχαιριού κρέατος

Η κατασκευή του μαχαιριού κρέατος είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία που απαιτεί τεχνογνωσία και όταν μιλάμε για αυτοματοποιημένη παραγωγή του, μιλάμε και για την χρήση μηχανών πολύ υψηλού κόστους. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας παραγωγής είναι ότι πολλά εργοστάσια κατασκευής μαχαιροπίρουνων κατασκευάζουν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια μιας ολοκληρωμένης σειράς ( Πιρούνι , κουτάλι, πιρουνάκι, κουταλάκι κ.τ.λ.) αλλά δεν έχουν την τεχνογνωσία για να παράγουν το μαχαίρι κρέατος και έτσι το αγοράζουν από άλλα εργοστάσια που την έχουν. Η δυσκολία κατασκευής έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ατσάλι 420 είναι πολύ δύσκολο στην επεξεργασία του.

Το μαχαίρι κρέατος στο τραπέζι

Το μαχαίρι κρέατος μπορεί να είναι το κύριο και μοναδικό μαχαίρι σε ένα τραπέζι αλλά μπορεί και να προσφερθεί σαν συνοδευτικό μαχαίρι.

Πολλές φορές σε ένα εστιατόριο δίνεται αρχικά στους πελάτες το απλό μαχαίρι φαγητού και στην συνέχεια, σε όσους παραγγέλνουν κρέας, δίνεται επιπλέον ένα μαχαίρι κρέατος.

Τα μαχαίρια κρέατος που μπορείτε να βρείτε στο sikato.gr

Μαχαίρι κρέατος Castello

Το μαχαίρι κρέατος Castello είναι η πιο οικονομική μας πρόταση. Είναι ένα μαχαίρι που μπορεί να καλύψει της ανάγκες της μαζικής εστίασης με πάχος 3 mm και απλή λιτή γραμμή.

Μαχαίρι κρέατος Bilbao

Το μαχαίρι κρέατος Bilbao είναι ένα σχέδιο που χρησιμοποιείται από χιλιάδες μαγαζιά εστίασης στην Ελλάδα. Η γραμμή του μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί κλασσική. Μια σίγουρη και δοκιμασμένη λύση με 4 mm πάχος και φυσικά σε καταπληκτική τιμή από το www.sikato.gr!

Μαχαίρι κρέατος Porto

Το πλέον αγαπημένο σας και φυσικά best seller εδώ και καιρό, το μαχαίρι κρέατος της  σειράς Porto στα 5 mm πάχος.

Μαχαίρι κρέατος Nolan

Επιλογή πολυτέλειας και εκπληκτικού design, το μαχαίρι κρέατος Nolan είναι ιδανικό για πολυτελείς χώρους εστίασης. Βαρύ και στιβαρό στα 7 mm πάχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *