Dalgona – Η ιστορία
Ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την υφήλιο. Σύμφωνα με το South China Morning Post, ο δημιουργός της νέας μόδας στον καφέ, είναι ο διάσημος Κορεάτης ηθοποιός Jung Il-woo, ο οποίος αποφάσισε μια μέρα να φτιάξει το συγκεκριμένο ρόφημα και να μοιραστεί το αποτέλεσμα στα social media.
Ετυμολογικά, το dalgona στα κορεάτικα σημαίνει ‘γλυκό’ και χαρακτηρίζει ένα ιδιαίτερα διάσημο street food της χώρας, ήδη από την δεκαετία του ‘70. Η Παρασκευή του βασίζεται στην ανάμιξη ζάχαρης με καυτό νερό. Στη συνέχεια προστίθεται μαγειρική σόδα και το αποτέλεσμα μοιάζει με μπισκότο καραμέλας.
Ο διάσημος Κορεάτης ηθοποιός λοιπόν, αποφάσισε να κάνει μια παραλλαγή του διάσημου αυτού γλυκού: ανάμιξε ζάχαρη, στιγμιαίο καφέ (φραπέ), λίγο καυτό νερό και τα ανακάτεψε, δημιουργώντας έναν αφρό. Σε ένα ποτήρι έβαλε παγάκια και γέμισε τα 2/3 του με γάλα. Τέλος, πάνω στο γάλα έριξε τον αφρό που έφτιαξε με τον καφέ και τη ζάχαρη και έτσι δημιούργησε τελικά τον dalgona coffee.
Dalgona – ποτήρια
Όπως ο φραπές, έτσι και ο καφές Dalgona, χρειάζεται μεγάλα, «χορταστικά» ποτήρια, ώστε να χωράει αρκετή ποσότητα καφέ και γάλακτος.
Το sikato.gr προτείνει:
Dalgona – Η συνταγή
Υλικά
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
2 κ.γ. ζάχαρη
Γάλα
Παγάκια
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και λίγο καυτό νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να κάνει αφρό, όπως θα κάναμε κατά την Παρασκευή ενός καφέ φραπέ. Σε ένα άλλο ποτήρι, βάζουμε παγάκια και γεμίζουμε τα 2/3 του με γάλα και έπειτα ρίχνουμε πάνω τον αφρό που έχουμε ετοιμάσει.
Tip: προσθέτουμε λίγους κόκκους καφέ από πάνω για γαρνιτούρα!
Καλή απόλαυση!